Turizam

Jeste li čuli za Rutu špilje? Destinacija kod Plitvica omogućava odmor i zabavu

Kao razlog za produžetak turističke sezone i boravku turista kontinentalni dio Hrvatske nastoji ponuditi što šire i konkretnije sadržaje. Na tom tragu je i Turistička zajednica Općine Rakovica u Karlovačkoj županiji. Osmislila je i ove godine po prvi put i konkretno nudila – tri rute. Ruta špilje, vode i šume.

U Rakovici je razrađena ideja ruti koje turisti mogu obući, a prva među njima je Ruta špilje. Ideja Rute špilje obuhvaća čak 9 rakovičkih naselja, a među njima najpoznatije zbog Baraćevih špilje – je Nova Kršlja. Ruta špilje ime je dobila upravo iz razloga jer se na njoj nalaze Baraćeve špilje koje u posljednjih dvadesetak godina iz godine u godinu turistički rastu.

Slika zaslona 2017-01-26 u 12.32.58
Foto: Turistička zajednica Općine Rakovica, prikaz Rute špilje

Karta pokazuje obuhvaćena naselja, konkretne sadržaje, te biciklističke staze. Dakle, sve na jednom mjestu omogućava kvalitetno i konkretno snalaženje svakom turistu. Tri biciklističke staze omogućavaju obilazak i uređenim područjem s oznakama uz cestu, što daje poseban doživljaj.

Najzanimljiviji sadržaj vjerojatno su Baraćeve špilje, ali ovisno od interesa, off road centar, konjički klub ili gastro ponuda, mogu kvalitetno dopuniti zabavu i/ili odmor u Plitvičkim dolinama.

Ukoliko doživljaj treba biti potpuno prirodan, bez današnje tehnologije, konjički klubovi omogućavaju obilazak i na konjima. Prirodno, onako kako je nekad bilo u prošlosti, bez oznaki i GPS-a, na konjima.

rakovica-htz-1

Plitvičke doline ovom Rutom turistima nastoje omogućiti jednostavniji prikaz odmora i zabave koji se nalazi nadomak Plitivčkih jezera, a detaljnije informacije možete pronaći na njihovoj novoj web stranici plitvickedoline.hr.

 

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close