LifestyleIzdvojeno

Jesenski ugođaj ostaje na istoku, ostali krajevi mogu se veseliti razvedravanju

VREMENSKA PROGNOZA

Jučerašnji jesenski ugođaj danas se još može očekivati na istoku, dok je drugdje uslijedilo razvedravanje. Naime, tlak zraka nam raste, a do subote ćemo biti pod utjecajem grebena anticiklone i nešto stabilnijeg vremena.


Ujutro i prijepodne sunčanije uz Jadran, a i na zapadu postupno sve manje oblaka. Tmurnije će se zadržati na istoku zemlje gdje će još uvijek biti i kišovito. Većinom vjetrovito uz umjeren sjeverac, a na Jadranu jaku i vrlo jaku tramontanu, samo nakratko u početku uz obalu i pod Velebitom buru.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više sunčanih razdoblja, a samo sredinom dana postoji mala mogućnost za tu i tamo koji kraći pljusak. Zatim suho, do večeri na zapadu čak i vedro. Umjeren sjeverac u slabljenju, a bit će opet ugodnije uz oko 18-19 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu stanjivanje tmurnih oblaka. Provirit će ponegdje nakratko i sunce, a kiša postupno prestajati, najkasnije na krajnjem istoku. Vjetrovito uz umjeren, ponegdje prolazno jak sjeverac i sjeverozapadnjak, a ostaje i razmjerno svježe, mjestimice čak i malo svježije nego jučer.

U Dalmaciji sredinom dana jedno prolazno povećanje naoblake s kojom se ne može sasvim isključiti mogućnost za malo kiše ili kraći pljusak, ali uglavnom na krajnjem jugu, osobito u zaobalju. Posvuda vjetrovito uz jaku na udare olujnu tramontanu. Usprkos podjednakim temperaturama kao i jučerm činiti će se svježije, ponajprije na otocima.

Barem djelomice sunčano i na sjevernom Jadranu, no još uvijek promjenjivo pa nakratko može u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području pasti malo kiše. Razvedravanje kreće kasnije poslijepodne, a osobito navečer. Vjetar u slabljenju, umjeren sjeverozapadni samo prema otvorenome moru. Temperatura oko 20 °C, malo niže u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Znatno sunčanije i toplije, osobito u petak. No, potkraj subote stiže jedno prolazno naoblačenje s južinom nakon čega će uslijediti novo promjenjivije razdoblje. Iako se tada svakodnevno očekuju mjestimični lokalni pljuskovi, većinom će ih biti samo oko gorja, a bit će posvuda i duljih sunčanih razdoblja.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u petak posvuda sunčano, a u Dalmaciji će tako ostati i nakon toga. Na sjevernom dijelu pak malo nestabilnije, lokalno od subote može pasti malo kiše sredinom dana. Postupno malo toplije.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close