Dom

Jeftino napravite “lažni” klima uređaj

Ako želite napraviti predah od hlađenja klima uređajem i uštedjeti novac, ne morate biti osuđeni na pregrijani prostor u vašemu domu. Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegovu sposobnost hlađenja


Danas su ljetni mjeseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san. Ali i njih možemo ‘zloupotrijebiti’ te svoje tijelo podvrgnutu temperaturi znatno nižoj od preporučane (unutarnji prostor ne bi smio biti hladniji od 9 stupnjeva u odnosnu na vanjski).

A kao što je grijanje ostavlja traga na kućnom budžetu u zimskim mjesecima, na njega jednako utječe i račun za struju pojačan radom klima uređaja.

Upravo vam zato donosimo dva alternativna prijedloga koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili pretjerano rashlađenog prostora.

1. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu (poput protvana iz pećnice) te ih ispunite kockicama leda. Tako će zrak koji puše iz ventilatora biti hladniji od zraka sobne temperature, a njegova svježina će potrajati dok se ne otopi led.

2. Umjesto posude s ledom, ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom

3. U ručnik stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar ručnika te ga zavežite između sva stolca. Ventilator usmjerite prema ručniku kako biste rashladili zrak. Kod ovakvog rashlađivanja, zbog rastapanja leda, potrebna je postaviti posudu ispod ručnika.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close