Zdravlje

Kako jednostavno oguliti pečene paprike

Bez obzira na to treba li vam pečena paprika za ajvar ili jednostavno želite uživate u salati od pečenih paprika, njihovo guljenje sigurno vam komplicira pripremu, piše Zadovoljna


Zadovoljna je na jednom mjestu sakupila pet trikova koji će vam pomoći u tome:

1. TRIK S ALUMINIJSKOM FOLIJOM

Njega možete koristiti ako paprike pripremate tako da ih očišćene i narezane pečete u pećnici. Prije pečenja vrh posude ili protvana dobro prekrijte aluminijskom folijom. Čvrsto stisnite rubove kako zrak ne bi mogao ući u posudu. Kada su paprika gotove, ne vadite iz posude i ne skidajte foliju nego ostavite vruće paprike pokrivene 20 minuta. Para koju ste “zarobili” ispod folije odvojit će kožu od mesa paprike i lakše ćete je guliti.

2. TRIK SA ZDJELOM

Ako paprike pečete u pećnici, a slučajno nemate folije, odmah nakon pečenja vruće paprike pažljivo pogurajte na jednu “hrpu”, prekrijte većom zdjelom i pustite da se ohlade. Dobit ćete isti efekt parenja kao i kod upotrebe aluminijske folije s istim rezultatom.

Više na ZadovoljnaČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close