Automoto

Jednostavni trik brzo rješava problem zamagljenih stakala na automobilu

NEOBIČNO, ALI KORISNO

Vlaga u automobilima je česta pojava, a osobito zimi


Možda vam prozori i vrata dobro ne brtve, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. Iz Njemačkog autokluba (ADAC) donose nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti korisni.

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke, piše Revija HAK.

Kako si pomoći u reduciranju vlage u vozilu. Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila. Mačje leglo upija vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno.

Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platnena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tijekom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close