GastroVijestiGrad ZagrebTurizam

U jednoj ličkoj općini ovog vikenda bira se “NAJSEXY” krumpir!

Kako bi se postojanost ličkih namirnica dostojno obilježila općina Lovinac četvrtu godinu za redom jedan dan posvećuju obilježavanju dana ličkog krumpira


Ako ste upoznati s Likom ne sumnjamo da ste čuli i za posebnost ličkog krumpira. Neizostavni je dio svake ličke smočnice, a zaštićen je i kao autohtoni proizvod. Ondašnjim stanovnicima niti jedan krumpir nije kao njihov, a izuzev lokalaca posebnost ove namirnice prepoznata je i šire. Povijest uzgajanja ličkog krumpira je duga, a kako nekada tako i danas Ličani ne dvoje kruh zamijeniti krumpirom ili u ličkim krajevima dobro poznatim Ličkim polama.

Kako bi se postojanost ličkih namirnica dostojno obilježila općina Lovinac četvrtu godinu za redom jedan dan posvećuju obilježavanju dana ličkog krumpira. Time žele predstaviti posebnost jedne od namirnica po kojima je Lika i karakteristična. O osobitostima krumpira s naglaskom na Lički krumpir govorit će gospodin Ivan Buturc.

Manifestacija se priprema za 24. rujna, a posjetioci će moći kušati i ličke delicije koje su spravljene tako da okarakteriziraju kraj i stanovništvo. Ocjenjivat će se sorte ličkih krumpira koji će ujedno poslužit i za pripremu Ličkih pola. Jela će spravljati učenici strukovne škole iz Gospića i Korenice.

Kako ne bi sve ostalo samo na kušanju namirnica, pripremljen je i kulturno umjetnički program na kojem će nastupati folklorna skupina Primošten. U sklopu manifestacije održat će se i natjecanje za za najteži, najneobičniji i najsexy krumpir. Diljem prostora održavanja moći ćete proći pored štandova na kojima će se nuditi autohtoni proizvodi, a pri kraju dana povjerenstvo će proglasit najljepši.

Kako je to u Lici bilo nekada pogledajte u video prilogu:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube|screenshoot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close