Jedna od najvećih svjetskih jahti mjesecima je usidrena pokraj Dubrovnika i to potpuno besplatno!

LIKACLUB

Dubrovčani, Župljani i Konavljani posljednja dva mjeseca, točnije rujan i listopad, primijetili su kako jedna od najvećih privatnih jahti na svijetu Eclipse, u vlasništvu bogatog Romana Abramoviča, stoji usidrena u Župskom zaljevu.


Odgovor je nevjerojatno apsurdan i paradoksalan – bogati Abramovič jahtu drži usidrenu u Župskom zaljevu, jer mu je to, ne biste vjerovali – besplatno.

Na tom djelu Župskog zaljeva gdje je jahta (bila) usidrena, sidrenje je dozvoljeno. Naime, zakon kaže da je sidrenje svuda dozvoljeno, ako nije zabranjeno, a na tom području nije zabranjeno. Pošto Eclipse ispunjava uvjete sigurnosti o sidrenju na tom mjestu, odnosno na toj lokaciji ne smeta odvijanju pomorskog prometa, niti ugrožava ekologiju, a na jahti boravi posada koja u svakom trenutku može reagirati na nepredviđene okolnosti, sidrenje na tom mjestu je legalno bez obzira koliko dugo traje – objašnjava nam Kekez, te dodaje da to područje nije pod ingerencijom niti Lučke kapetanije, niti Županijske lučke uprave Dubrovnik, a nije ni pod ingerencijom Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.


Izvor: dubrovačkidnevnik.hr | Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u