Turizam

Jedna od najljepših cesta na svijetu nalazi se u Hrvatskoj

Imamo sve i zato smo prestali primjećivati ljepote svijeta koje su oko nas. Društvene mreže svakodnevno nas obasipaju fotografijama i video snimkama na kojima prikazuju neke od najljepših dijelova svijeta i to je dovelo do toga da zaboravljamo ljepote koje nas okružuju svakog dana i ljepote koje se nalaze diljem Lijepe Naše. No, zato smo tu mi da vas svako malo podsjetimo tko smo i u kakvom raju na zemlji živimo.


Jedno od takvih mjesta, koje se proteže u dužini od 643,8 kilometara, je Državna cesta D8 odnosno popularno zvana Jadranska magistrala. Jadranska magistrala, jadranska turistička cesta, jedna je od glavnih cesta u državi koja povezuju sjeverni i južni Jadran. Izgrađena tijekom 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća izrasla je u ljepoticu kojoj se dive svi u svijetu i koju su mnoge automobilske kuće iskoristile kako bi na njoj predstavile svoje nove perjanice.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close