SvijetKarijeraTurizam

Jedini hrvatski stručni turistički portal HrTurizam.hr na popisu najinovativnijih svjetskih organizacija u turizmu 2021.

BRAVO

Stručni b2b turistički portal HrTurizam.hr dobio je veliko priznanje uvrštenjem među 75 najinovativnijih organizacija u turizmu iza kojeg stoji i Svjetska turistička organizacija. Iz Hrvatske priznaje je još otišlo i Institutu za turizam kojima također čestitamo na uvrštenju na popis.


Svjetska turistička industrija podržava milijune radnih mjesta i poduzeća diljem svijeta te pomaže u zaštiti i očuvanju kulturne i prirodne baštine. Ipak, čak i prije nego što je COVID-19 promijenio način na koji ljudi putuju, vlade su tražile rješenja za smanjenje utjecaja turizma na okoliš i povećanje ekonomske pravde za turističke zajednice.

Sada, dok globalne agencije rade na obnovi industrije nakon pandemije, postoji još više izazova u planiranju oporavka na siguran i učinkovit način. Upravljanje sigurnim i odgovornim putovanjem tijekom i nakon oporavka od COVID-19 zahtijevat će inovativnost, kreativnost i strast; a popis 75 most Innovative Organisations in Tourism Policy 2021 nastoji odlikovati i proslaviti organizacije širom svijeta koje prednjače, ističu iz organizacije apolitical te dodaju  – Organizacije prepoznate na ovom popisu su javne agencije ili nevladine organizacije koje koriste politiku, programe i projekte za stvaranje kreativnih rješenja za izazove. Ono što je najvažnije, ove organizacije pokazuju vodstvo u industriji, inoviraju nove pristupe te koriste tehnologiju i digitalizaciju za stvaranje pristupačnijih i pravičnijih turističkih zajednica u jednom od tri primarna područja: planiranje oporavka industrije tijekom i nakon pandemije, poticanje dugoročnih održivih ulaganja te poboljšanje upravljanja destinacijama.

Popis 75 most Innovative Organisations in Tourism Policy 2021 je napravljen u partnerstvu sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda ( UNWTO ) i Mastercardom, a objavljen je povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

„Biti među najboljima na svijetu je velika čast i privilegija, ali i obveza. Zahvaljujem se stručnoj javnosti, kao i organizatorima, koja je upravo portal HrTurizam.hr uvrstila na popis svjetskih najinovativnijih organizacija u turističkoj politici 2021. Čestitam i Institutu za turizam koji je također na popisu uz HrTurizam.hr te Hrvatska na ovoj listi ima dva predstavnika među 75 najinovativnijih na svijetu. Ovo je veliko priznanje za naš turizam. U našem turizmu postoje razni izazovi na terenu, od produženja turističke sezone, održivog i strateškog razvoja turističkih destinacija, nedovoljno domaće radne snage, premalo suradnje i sinergije itd… No, jedan od glavnih problema je što nemamo kvalitetan dijalog i komunikaciju između privatnog i javnog sektora. Pitanje je: hoćemo li i dalje godinama pričati o potencijalima i potrebi za promjenom ili ćemo se svi zajedno pokrenuti i mi biti ta promjena i upravo te potencijale pretvorili u kvalitetne resurse? No, da bi te potencijale pretvorili u resurse, moram se proaktivnije početi baviti tržišnim razvojem i rastom, mora biti dijaloga i zajedničke komunikacije i konsenzusa oko zajedničkih tema i izazova. Glavni fokus nam mora biti na konstruktivnom otvorenom dijalogu, na rješenjima te na sinergiji i suradnji. Na tom tragu je bio i koncept DayOne koji smo pripremali, a koji se nažalost morao odgoditi zbog pandemije koronavirusa,” ističe Goran Rihelj, glavni urednik i osnivač portala HrTurizam.hr te zaključuje kako hrvatski turizam ne samo da mora pratiti sve globalne trendove, nego ih i sam stvarati.

 

Cijeli popis organizacija možete na linku  https://apolitical.co/list/en/tourism-75


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close