GastroLifestyleIzdvojeno

Je li Nutella u svojoj novoj kampanji prikazala rijeku Gacku ili rijeku Koranu?

IZ GACKE SE PITAJU

Nova limitirana kolekcija svjetski poznate Nutelle uzburkala je javnost Gacke doline


U novoj kolekciji često obožavane Nutelle,  kompanija kaže da je svaka staklenka jedinstvena.  “Prikazuje nepregledna zelena polja Baranje, modro Jadransko more, kulturne starine Zagorja, prirodna čuda Like, čarobne Dalmatinske otoke – i slavi ljepotu Hrvatske.” Pritom  pod “čuda Like” podrazumijevaju rijeku Koranu, te Zir.

Sve bi bilo odlično da   mještani Otočca u jednoj od fotografija na kojoj se prikazuje Lika, nisu prepoznali svoju rijeku Gacku.  Naime, umjesto Gacke, u kampanji i na Nutellinim proizvodima, piše da je to rijeka Korana.

Izvirući u carstvu zelenila i čarobnih slapova Plitvičkih jezera ova rijeka ima najljepši izvor na svijetu. Veliki slap, prirodno čudo koje zapanjuje svojim izgledom njezino je ishodište. Ona je Korana, rijeka za avanturu, zabavu i uzbuđenje djeci i odraslima, sportašima i rekreativcima. Lijepa i netaknuta, Korana ima bezbroj lica koja čekaju biti otkrivena. Na svome putu dugom više od 134 kilometara rijeka Korana buja, snažno se spušta niz slapove, hrabro juri hladnim brzacima, vijuga zelenim poljima, sramežljivo se skriva pod zemljom pa opet samouvjereno proviri i pokaže svu svoju raskoš. – piše na  Nutellinoj stranici Volim te Hrvatska. 

Taj opis svakako je prigodan za rijeku Koranu, no problem je što je, navode naši čitatelji iz Otočca, na staklenci prikazana fotografija rijeke Gacke.

Kako bi provjerili je li to zaista tako, kontaktirali smo dobrog poznavatelja rijeke Gacke Denisa Lončara koji nam je potvrdio da je to fotografija  prostora koji se nalazi nedaleko ispod njegove kuće u Prozoru.

To je 100% fotografija naše Gacke,  uopće nema sumnje da je ovdje riječ o pogreški i da  na slici nije rijeka Korana. – kaže Lončar za Lika Club.

Autor fotografija sa Nutelline stranice je Ivo Pervan, kako se navodi na stranici, ali još nije jasno je li  on zaista  upoznat s ovom informacijom.  Kontaktirali smo ga kako bi provjerili ovu informaciju.

Znate li koja je točno lokacija na fotografiji Nutelline kampanje?

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot Nutella https://www.volimtehrvatska.hr/

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close