Ličko-senjska županijaEuropaKarijera

Javor: 10 žena obilazilo je ukupno 73 uglavnom staračka i samačka domaćinstva, cilj smo ispunili

ZAVRŠEN ZAŽELI U BRINJU

Danas je u Brinju održano završno predstavljanje projekta „ Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Brinje “ . Prezentaciju je održala voditeljica projekta mag.ing. Mirjana Javor.


„Općina Brinje privodi kraju projekt Zaželi. Na ovaj način željeli smo upoznati javnost o postignutim ciljevima i rezultatima projekta. – kaže Javor.

Projekt Zaželi u potpunosti se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Za provedbu programa osigurano je 1.708.710,00 kuna.

U provedbi projekta imali su dvije aktivnosti. Zapošljavanje žena iz ciljnih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, te Obrazovanje i osposobljavanje žena.

Cilj je bio zaposliti 10 žena s područja Općine Brinje koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlene žene su u periodu od 24 mjeseca svojim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjim korisnicima. Ovaj smo cilj ispunili. 10 žena obilazilo je ukupno 73 uglavnom staračka i samačka domaćinstva.U ostvarivanju ove aktivnosti pomogli su na partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Gospić, koji su identificirali žene iz ciljne skupine, Centar za socijalnu skrb Senj, područni ured Otočac koji nam je dao popis potencijalnih korisnika.

Kroz projekt Zaželi svakoj sudionici omogućena je usluga obrazovanja i osposobljavanja, u projektu provedeno je osposobljavanje za gerentodomaćicu.

Svih naših 10 sudionica uspješno je završilo pri Pučkom otvorenom učilištu Ogulin osposobljavanje za posao gerentodomaćice te stekle ispravu – uvjerenje o osposobljenosti za poslove gerentodomaćice, koje im se upisuje u radnu knjižicu.  I ovaj smo cilj ispunili. „ rekla nam je voditeljica Mirjana Javor koja je zahvalila načelniku Općine Brinje Zlatku Fumiću na podršci pri provedbi projekta.

Predstavljanje je održano u DKC Brinje uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close