Ličko-senjska županijaLifestyle

Javna akcija Ženske grupe Karlovac „Korak“ na Trgu Stjepana Radića u Gospiću

22. VELJAČE

Javna akcija Ženske grupe Karlovac „Korak“ održat će se 22. veljače 2022. od 10:00 do 12:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.


Javna akcija se organizira povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela (22.2.) u sklopu Nacionalne kampanje programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, financiranog od strane Ministarstva pravosuđa i uprave RH.

Njezina je svrha informirati građane/ke Gospića, odnosno stanovnike/ce cijele Ličko-senjske županije, o vrstama podrške i pomoći koju pružaju kroz navedeni program žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela, a što će učiniti kroz podjelu promotivnih materijala Programa te usmeno prenošenje informacija o Programu i uslugama koje kroz njega provode, kao i kroz pružanje odgovora na konkretna pitanja zainteresiranih građana/ki.

Program „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je sa ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Program se provodi od 01.01.2018. u trogodišnjim ciklusima, a drugi ciklus Programa započeo je 01.01.2021. godine.

Nositeljica programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac „Korak“; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Ciljevi programa su podići razinu znanja, vještina i kompetencija predstavnika organizacija civilnog društva za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela; pružati pomoć i podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela kroz pružanje osnovnih informacija i emocionalne potpore, psihološkog i pravnog savjetovanja, pratnje na sud i druge relevantne institucije te kroz druge oblike usluga; raditi na senzibilizaciji i informiranju javnosti o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Republici Hrvatskoj.

Svrha programa je omogućiti pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama u 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima odnosno u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, Brodsko – posavskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Ženska grupa Karlovac „Korak“ navedenu pomoć i podršku pruža na području Karlovačke i Ličko-senjske županije, svim punoljetnim osobama, i muškarcima i ženama, pri čemu naglašavamo da su sve usluge za naše stranke besplatne.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close