VijestiSport

Jasenovac domaćin 1. Jasenovačke utrke na kojoj se očekuju trkači iz cijele Hrvatske

Jasenovac, malo mjesto na obali rijeke Save smješteno u Parku prirode Lonjsko polje, 28. kolovoza bit će domaćin 1. Jasenovačke utrke na kojoj se očekuju trkači, rekreativci i sportaši iz cijele Hrvatske.


Utrka će imati natjecanja u tri kategorije:

  • Utrka za rekreativce/sportaše na 10.000 m
  • Utrka za građane/sportaše na 5.000 m
  • Utrka za djecu školskog uzrasta 200m
  • Utrka za djecu predškolskog uzrasta 100m

”Na utrkama od 10.000 i 5.000 mogu sudjelovati sve odrasle osobe bez obzira trče li rekreativno ili ne. Obje utrke su rekreativno-sportskog karaktera i cilj je potaknuti sve zainteresirane da sudjeluju bilo trčanjem, trčkaranjem ili hodanjem odnosno da svi zajedno pokažemo sportski duh te promičemo zdrave navike i zdrav način života”, istaknula je Sanja Radić Jakovljević, predsjednica udruge Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac koja je, uz Općinu Jasenovac, organizator utrke.

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, poklone sponzora, izotonično piće ProSport, voucher za ulaznicu u Park prirode Lonjsko polje, okrjepu tijekom utrke te obrok nakon utrke.

Cijena kotizacije je 50 kn za utrku od 5.000 metara te 70 kn za utrku od 10.000 metara. Prijave i uplate primaju se do 13. kolovoza 2021. godine. Prijave za utrku bit će moguće i na dan utrke no bez startnog paketa, ali uz plaćanje startnine. U slučaju da se svih 200 mjesta, koliko je predviđeno za utrku, popuni prije 28. kolovoza, prijave se zatvaraju. Više detalja dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac https://web.facebook.com/sportzasvejasenovac te na stranice Općine Jasenovac https://www.opcina-jasenovac.hr/. Prijave na utrku primaju se i preko weba stotinka.hr https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1366

Uz utrke za odrasle, organizirat će se i utrka za djecu kako bi se i među najmlađima promicali sport  i zdrave navike. Prijave na dječju utrku su besplatne i primaju se putem e-maila [email protected] ili na sam dan utrke na licu mjesta.

S obzirom da je Jasenovac smješten na obali rijeke Save i nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje, utrku smo zamislili kao svojevrstan bijeg od gradskog života i uživanje uz doživljaj Posavine u svom najboljem svijetlu. Ovo je prva cestovna utrka u našoj općini i želimo uključiti različite dobne skupine, pa i one najosjetljivije, te ih pozvati na druženje uz kretanje. Jasenovačka utrka je cestovnog karaktera, profil je ravna kružna staza bez brdskog dijela, a ceste kojima utrka prolazi bit će zatvorene za vrijeme održavanja utrke. Poslije utrke planiran je nastup rock grupe Rockeri, koji će za vrijeme i poslije utrke zabavljati natjecatelje i gledatelje. Pozivamo vas na druženje u Jasenovcu – sudjelujte na utrci ili podržite svoje najmlađe, prijatelje ili obitelj!”, dodala je Sanja Radić Jakovljević.

Jasenovačka utrka sufinancirana je od strane Općine Jasenovac kroz projekt Sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini Ministarstva turizma i sporta u vrijednosti 41.500,00 kn. Udruga Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac je uz Općinu Jasenovac organizator utrke, a glavni voditelji projekta su rekreativke: predsjednica udruge Sanja Radić Jakovljević te Jasminka Dragić i Snježana Radulović.

Sponzori 1. Jasenovačke utrke su: Jamnica plus s brendovima ProSport i Jana,  Almagea, Natural Wealth (Milsing), Pago, Magdis grupa, Park prirode Lonjsko polje, Stotinka.hr, Trčanje.hr, Hakadesch d.o.o.  Keindl sport, Pepi d.o.o., Lonia, Caffe bar Trilogija, Frizerski obrt Capelli, Pin d.o.o., Šljunčara ”Tanac”, Autoprijevotnik Marijan Srnčević, OPG Ivan Šaka, OPG Marina Katušić i Udruga 100+.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close