Grad ZagrebScena

Započela je gradnja impresivnog Teslinog tornja iznad Jaruna

Teslin toranj uskoro će zasjati u svoj svojoj impresivnosti! Uz brojne dodatne sadržaje posjetitelji će moći uživati u svakom trenutku!


Pripreme za nadolazeće jedanaesto izdanje INmusica već su u punom jeku! Na čak tri otoka u tri glazbena dana te u 7 dana boravaka u festivalskom kampu publika će imati priliku zabaviti se i čuti vrhunska glazbena imena – među kojima su i neki miljenici publike koji su već posjetili Zagreb, ali i brojni izvođači koji će ove godine premijerno nastupiti u Hrvatskoj.

INmusic festival nastavlja dobru tradiciju te je i ove godine, zajedno s partnerima – Ožujskim pivom, OTP bankom, Turističkom zajednicom grada Zagreba i Hrvatskom turističkom zajednicom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, osigurao samo najbolje usluge i sadržaje. Brojni posjetitelji moći će se zabaviti u svakom trenutku, a na festivalskim otocima mogu se naći i brojna skrivena mjesta za odmor i bijeg od gužve.

Najimpresivniji dodatni sadržaj ove godine zasigurno je Teslin toranj koji uživa veliku pažnju javnosti od kad je najavljena njegova izgradnja. Tridesetmetarska replika tornja bit će jednako impresivna izvana kao i iznutra gdje će se putem posebnog VJ programa prikazivati projekcije Teslinog i Bowiejevog života te stvaralaštva.

Jedinstvena festivalska pozornica posvećena je Nikoli Tesli i Davidu Bowieju, ali i ostalim velikanima glazbene scene koji su nas nedavno napustili te idejama koje mijenjaju svijet čineći ga ljepšim i boljim. Temelji ove impresivne građevine postavljeni su početkom lipnja, a sam toranj svakim danom sve više raste. U trenutku kada toranj zabljesene u svoj svojoj impresivnosti, montažna pocinčana konstrukcija ukupno će sadržavati oko 3500 čeličnih dijelova (elemenata i ploča) grupiranih u 265 radioničkih pozicija s ugrađenih oko 4000 vijaka. Ukoliko netko želi saznati više, Renato Filipin, viši kustos ‘Tehničkog muzeja Nikola Tesla’ svakog festivalskog dana održati će predavanja o “izumitelju koji je osvijetlio svijet”. Predavanja će se moći poslušati u dva termina, s početcima u 19h i 20h.

Pročitajte više na jutarnji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: InMusic

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close