Lifestyle

JAPAN Do 2030. živjet ćemo pod morem!

Japanci intenzivno rade na novom revolucionarnom projektu. Centralni dio grada trebala bi biti 15 kilometara duga spirala u kojoj će se nalaziti poslovni prostori, stambeni te hoteli. Projekt je vrijedan 25 milijardi dolara.

Japanska tvrtka Shimizu Corporation vjeruje da će ljudi od 2030. godine živjeti pod vodom. Napravili su plan vrijedan 25 milijardi dolara koji su nazvali “spirala oceana”, a riječ je planu podvodnog eko-grada u kojem bi živjelo oko 5000 ljudi, piše RT.

– To nije san, to je realan cilj – kaže Hideo Imamura, glasnogovornik kompanije. Centralni dio grada trebala bi biti 15 kilometara duga spirala u kojoj će se nalaziti poslovni prostori, stambeni te hoteli. A na dnu oko 3000 do 4000 metara ispod morske površine nalazio bi se centar koji će istraživati moguće izvore energije. Tvrde da bi podvodni gradovi bili puno sigurniji od potresa i tsunamija te da bi se tako riješio i problem podizanja razine mora.

Tekst: 24sata.hr

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close