VijestiTech

Safe Shorts – donje rublje koje štiti žene od silovatelja

Njemačka tvrtka je podigla mnogo prašine kad su napravili “pojas protiv silovanja”. Njihova linija ženskog donjeg rublja uključuje i pojas koji štiti ženu od napadača i silovatelja.


Nazivaju se “sigurne gaćice”, a napravljene su od tkanine otporne na trganje i u njih je ušiven pojas s lokotom za koji treba imati lozinku, prenosi Sputnik.

Sandra Seilz, kreatorica ovog donjeg rublja, kaže da je, kao strastvena trkačica, dugo razmišljala o odjeći koja bi je zaštitila od potencijalnog napadača. Rekla je da je jednom trčala po noći i da su je napala trojica manijaka koji su joj pokušali skinuti hlače. Uspjela je pobjeći, ali, kako tvrdi, i dalje se jako boji.

Kaže da “Sigurne gaćice” nude trostruku zaštitu. Prvo, napravljene su od posebnog materijala kojeg je nemoguće poderati. Drugo, imaju lokot s lozinkom i treće, i treće, ako netko pokuša na silu skinuti pojas, oglasi se jako glasan alarm (130 decibela) kojeg vlasnica može i sama aktivirati po potrebi da preplaši nasilnike.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close