Grad ZagrebTech

Izumitelj USB memorijskog sticka stiže u Zagreb na EBAN Winter University 2016

Organizacijski tim EBAN Winter University 2016 konferencije, najveće europske konferencije poslovnih anđela koja se održava 29. i 30. studenog u Zagrebu, u KD Vatroslav Lisinski, objavio je novo zvučno ime govornika na konferenciji. Pored Bruce Dickinsona i Lorenza Grimaldija, kao govornik na konferenciji pridužit će se i izraelski poduzetnik, izumitelj i investitor, Dov Moran.


Dov Moran iza sebe ima dva desetljeća rada u tehnološkoj industriji te ulaganja i potpomaganja mnogih uspješnih stratupa iz područja digitalne medicine, hi-tech i medija. Moran trenutno sjedi i u odborima tvrtki poput Comigo, Glucome, Rapid API ili Geneformics, a osnivač je i predsjednik uprave tvrtke M-Systems koja se bavi kompjuterskom memorijom. Uz njegovo ime vezano je više od 40 patenata, a uvjerljivo najvažniji i najpoznatiji izum je onaj USB memorije.

Njegovo djelovanje zoran je primjer kako je u Izraelu normalno i poželjno biti startup poduzetnik, te svojim angažmanom potiče ljude da se uključe u tu transformaciju. Istovremeno, uspješne priče startupa kojima je pomogao, potaknule su državu Izrael da se aktivno uključi i potakne razvoj domaće scene. Time se Dov Moran savršeno uklapa u EBAN Winter Universty konferenciju te će svi prisutni imati mogućnost iz prve ruke čuti jednu od najutecajnijih figura na izraelskoj startup sceni i pronaći nadahnuće za svoje djelovanje.

Uz Morana, na konferenciji će kao govornik nastupiti i njegov sunarodnjak, suosnivač te predsjednik platforme Sixgill Avi Kasztan. Sixgill je platforma koju njezini osnivači SaSS startup nazivaju ‘cyber inteligencijom’ i koja analizira te predviđa cyber napade i “curenje” osjetljivih informacija. Specifićnost ove platforme je njezina mogućnost da korisnicima u stvarnom vremenu šalje upozorenje o mogućem napadu. Kako je platforma razvijena isključivo uz pomoć kapitala koji je startup primio od investitora, iskustvo Avija Kasztana omogućuje vrijedan uvid u strateško promišaljnje i kreiranje jedinstvenih sustava te osiguranje podrške kroz sve razvojne faze poslovanja.

Konferencija se održava u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) te suorganizaciji Grada Zagreba te se očekuje preko 1700 sudionika od čega 400 poslovnih anđela i investitora i preko 100 startapova iz cijeloga svijeta. Važan dio ove velike konferencije je i startup natjecanje Zagreb Connect koje će omogućiti najboljim timovima da svoju ideju predstave pred 400 poslovnih anđela te uđu u izbor za nagradni fond u vrijednosti 50.000 € koji uključuje put u Tel Aviv. Prijave na natjecanje otvorene su do 1. listopada 2016.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close