DomLifestyle

Kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja?

Ovo je devet načina kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja:


S peglom za kosu

Ova metoda odlična je za teško dostupna mjesta kao što su ovratnici i mali nabori. Upalite peglu za kosu i namjestite na prosječnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Prije upotrebe provjerite da na pegli nema ostataka proizvoda za stiliziranje kose, odnosno da je čista. Ovaj trik ne koristite na osjetljivim tkaninama.

Smjesa vode i octa pomaže

Pomiješajte vinski ocat s vodom u omjeru 1:3, stavite to u prskalicu i protresite. Poprskajte nabore na odjeći i izravnajte rukama.

Iskoristite paru iz kuhala za vodu

Kada voda zakuha, otvorite poklopac i držite izgužvani komad odjeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara.

Upalite sušilo za kosu

I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odjeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima.

Para iz tuša je odlična

Pustite toplu vodu na tušu i pobrinite se da se u kupaonici stvori para (zatvorite prozore i vrata). Zgužvanu odjeću stavite što bliže tušu, ali pazite da kapi vode ne dođu na nju. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete napraviti i dok se tuširate, tako da iskoristite toplu vodu koja izlazi iz tuša.

Poslužite se mokrim ručnikom

Stavite odjeću na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili stol. Pokrijte velike nabore s mokrim ručnikom i snažno ga pritisnite rukama. Nakon toga ostavite odjeću da se osuši.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close