Tech

Između Senja i Općine Brinje gradi se vjetropark vrijedan 160 milijuna eura

U Senju je započeo projekt izgradnje vjetroparka kineske tvrtke Norinco International vrijedan 160 milijuna eura.


Projektom izgradnje Vjetroparka Senj planira se postavljanje 39 stupova s vjetroturbinama pojedinačne snage 4 MW, odnosno ukupne snage 156 MW. Sam vjetropark u većem dijelu zauzima područje grada Senja i dio područja Općine Brinje. Rasprostirat će se na 44 km kvadratna, a službeni početak radova otvorili su svečano u utorak uz premijera Andreja Plenkovića i gradonačelnika Senja Sanjina Rukavinu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što će se izgradnjom vjetroparka ojačati proizvodni kapaciteti električne energije iz obnovljivih izvora energije, na taj način vodeći računa i o zaštiti okoliša, te modernizirati postojeća elektroenergetska mreža. Dodao je da će Općina Brinje i Grad Senj uprihoditi ukupno 5,5 milijuna kuna godišnje na temelju vjetroenergetske rente.

Uz kinesku kompaniju, dio radova vodit će hrvatski proizvođači, što znači da će realizacija ovoga projekta u iduće dvije godine zaposliti najmanje 100 ljudi.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Vlada Republike Hrvatske | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close