Politika

Izjava gradonačelnika Milana Bandića u povodu 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata

U povodu 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijenac na groblju Mirogoj, na Grobnici narodnih heroja.

Javnosti se obratio gradonačelnik Milan Bandić:

Na današnji dan prije točno 80 godina napadom III. Reicha i Hitlerovog Wehrmachta na Poljsku započeo je II. svjetski rat, najstrašniji od svih ratova u povijesti ljudske civilizacije.
U tom su krvavom i tragičnom ratu kao i mnogi građani diljem Europe i svijeta i stanovnici Zagreba silno propatili te podnijeli teške i brojne žrtve.

Držim svojom obvezom kao gradonačelnik glavnog grada Republike Hrvatske, Zagreba, podsjetiti našu javnost na važnost današnjeg datuma u našoj nacionalnoj i europskoj povijesti te na značenje ovog događaja u sveukupnoj povijesti čovječanstva.

Zajedno s mojim suradnicima okupljenima danas na Mirogoju došli smo se pokloniti svim žrtvama II. svjetskog rata.

Izražavamo svoju solidarnost s zemljom koja je prva bila žrtva imperijalnih interesa Hitlerove Njemačke i Staljinovog SSSR-a prijateljskom Poljskom te osobito žrtvama Holokausta koji je nad europskim i hrvatskim Židovima najstrašnija epizoda našeg kontinenta.

Prošlost Europe, naše domovine i Zagreba ne zaboravljamo svjesni kako poštovanje žrtvama najbolje i primjereno izražavamo brigom za budućnost našeg grada za njegov sveukupni napredak i svakodnevnim trudom za boljitak njegovih današnjih i budućih stanovnika.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close