Tech

Izgubili ste mobitel? Google i za to ima rješenje

Izgubiti mobitel prilično je nezgodna situacija, a osim ako ne koristite neku posebnu aplikaciju koja ima za cilj locirati vam nestali uređaj, teško da ćete saznati gdje se točno nalazi. Sve do sada


Google je sasvim potiho uveo novu mogućnost pretraživanja u sklopu svog web-pretraživača. On je odavno prestao biti isključivo pretraživač sadržaja na internetu, a sada mu je pridodana još jedna opcija.

Upišete li u Google ‘find my phone’, tražilica će vam locirati telefon gdje god da se nalazi. Štoviše, pokazat će vam njegovu lokaciju na karti s točnošću od tek nekoliko desetaka metara.

find my phone
Izvor: Google.com

 

Kako biste koristili ovu opciju, morate zadovoljiti nekoliko uvjeta. Morate koristiti uređaj na mobilnoj platformi Android, na njemu trebate imati instaliranu najnoviju verziju Googleove tražilice, a na osobnom računalu morate biti logirani svojim podacima Googleovog računa.

Nova Googleova opcija zvuči zanimljivo pod uvjetom da ste mobitel zametnuli na nekoj lokaciji, no ako vam ga je netko ukrao, slaba vajda od nje. U takvim slučajevima morat ćete se poslužiti nekim od alata za udaljeni pristup mobitelu kojima ćete mobitel vratiti na tvorničke postavke ili udaljeno zaključati.


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close