Tech

Kako je izgledao jedan dan u životu Nikole Tesle?

Nikola Tesla (1856-1943) jedan je od najvećih znanstvenika svih vremena. Bio je inovator i vizionar koji je do kraja svog života ostvario na stotine pronalazaka i patenata bez kojih današnji svijet ne bi bio isti. Kao i mnoge druge velike ličnosti, imao je neke neobične navike i opsesije koje donosimo u nastavku.


Tesla je proveo mnogo godina u New Yorku, a posljednje desetljeće života živio je u jednom hotelu. Bio je opsjednut brojem 3 s kojim je sve trebalo biti djeljivo. Živio je u sobi 3327,  u dvosobnom apartmanu na 33. katu.

Nikola Tesla nije mnogo spavao. Ustajao je već u 2 sata ujutro te započinjao svoj radni dan. Uvijek je doručkovao, ručao i večerao u svojoj sobi.

Svakog dana je šetao parkom. Obožavao je golubove, uvijek im je kupovao hranu te u svojoj sobi njegovao one ozlijeđene koje bi pronašao.

Večerao je točno u 18 sati, a na stolu se nalazilo 18 platnenih salveta. Prao je ruke svaki čas i svaki put je od tajnice tražio novi ručnik kako bi ih obrisao jer je imao fobiju od klica.

Kako je izgledao jedan dan u životu Nikole Tesle, pogledajte u infografici.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close