Tech

Kako je izgledao jedan dan u životu Nikole Tesle?

Nikola Tesla (1856-1943) jedan je od najvećih znanstvenika svih vremena. Bio je inovator i vizionar koji je do kraja svog života ostvario na stotine pronalazaka i patenata bez kojih današnji svijet ne bi bio isti. Kao i mnoge druge velike ličnosti, imao je neke neobične navike i opsesije koje donosimo u nastavku.


Tesla je proveo mnogo godina u New Yorku, a posljednje desetljeće života živio je u jednom hotelu. Bio je opsjednut brojem 3 s kojim je sve trebalo biti djeljivo. Živio je u sobi 3327,  u dvosobnom apartmanu na 33. katu.

Nikola Tesla nije mnogo spavao. Ustajao je već u 2 sata ujutro te započinjao svoj radni dan. Uvijek je doručkovao, ručao i večerao u svojoj sobi.

Svakog dana je šetao parkom. Obožavao je golubove, uvijek im je kupovao hranu te u svojoj sobi njegovao one ozlijeđene koje bi pronašao.

Večerao je točno u 18 sati, a na stolu se nalazilo 18 platnenih salveta. Prao je ruke svaki čas i svaki put je od tajnice tražio novi ručnik kako bi ih obrisao jer je imao fobiju od klica.

Kako je izgledao jedan dan u životu Nikole Tesle, pogledajte u infografici.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close