LokalnaPolitikaIzdvojeno

Izbori u SDP-u: Na glasačku kutiju u Gračacu zalijepili “šalabahter”

NEPRAVILNOSTI

Središnja izborna komisija SDP-a u ponedjeljak je utvrdila rezultate za izbor tijela SDP-a.


U drugi krug izbora za predsjednika SDP-a idu Peđa Grbin i Željko Kolar, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti:

Članovi s pravom glasa sukladno Statutu po prvi su put birali predsjednika, 17 članova Predsjedništva i 103 člana Glavnog odbora po principu “jedan član, jedan glas” prema novim pravilima, kojima se u stranačka tijela uveo potpuni rodni paritet. Tako će sada na svim funkcijama biti jednak broj muškaraca i žena. Od 11.585 članova s pravom glasa, na izbore je izašlo njih 8.701, odnosno 75 posto.

Prema konačnim rezultatima za predsjednika stranke, Peđa Grbin dobio je 3.573 glasa, odnosno 41,23 posto, dok je drugoplasirani Željko Kolar osvojio 2.212 glasova, tj. 25,53 posto. Ranko Ostojić dobio je 1.511 glasova, što je 17,44 posto, Mirela Ahmetović 1.286 ili 14,84 posto, a Marino Percan 50 glasova, odnosno 0,58 posto.

U drugi krug izbora za predsjednika SDP-a idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Zbog nepravilnosti koje su mogle bitno utjecati na izborni rezultat, izbori za Predsjedništvo i Glavni odbor bit će ponovljeni u Gračacu, Garčinu i Vukovaru u subotu 3. listopada, kada će se održati i drugi krug izbora za predsjednika stranke.

Rezultati za Predsjedništvo stoga nisu potpuni i neće biti objavljeni do konačnih rezultata ponovljenih izbora. Kandidati za Predsjedništvo s najvećim brojem glasova, na koje ponavljanje izbora neće bitno utjecati, a koji su samim time izabrani i za potpredsjednike stranke su: Biljana Borzan (5.463), Sabina Glasovac (4.688), Ranko Ostojić (4.504) i Siniša Hajdaš Dončić (4.338).”

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi Slobodna Dalmacija, na glasačkoj kutiji u Gračacu nalazio se šalabahter s imenima kandidata koje članovi SDP-a trebaju zaokružiti. Šalabahter je uklonjen tek nakon intervencije SDP-ovih promatrača koji su u Gračacu došli provjeriti ispravnost provedbe SDP-ovih izbora.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close