Lifestyle

Izbjegnite neugodne situacije u ove “izvlakuše”

Kako biste “preživjeli” neugodnu večeru ili zabavu s puno novih lica, jednostavno postavljajte puno pitanja i potpitanja – zaključci su studije koje je provela poslovna škola Sveučilišta Harvard.


Na osnovu analize 300 razgovora, što uživo, što “online”, voditeljica istraživanja, Karen Huang istaknula je kako su dopadljiviji pojedinci koji odgovaraju na puno pitanja, odnosno ispitivači koji ih postavljaju, dokle god nemaju stil policajca te dodaju dovoljno potpitanja.
Ljudi koji odgovaraju na puno pitanja na kraju otkrivaju puno svojih razmišljanja, ideja i percepcija što ih čini zanimljivijima – objasnila je voditeljica istraživanja koja smatra da je cilj uspješnog ćaskanja u pravom omjeru postavljanja pitanja i davanja odgovora, bez ispitivačkoga tona.

Postavljanje pitanja i potpitanja može pozitivno utjecati na i ljubavni život, a prijašnji rezultati njihovih studija pokazali su da oni koji su na prvome spoju postavljali dovoljno potpitanja, imali su veće izglede za drugi “dejt”. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close