VijestiTech

IZBJEGNITE GUŽVE Na stranicama HAK-a dostupne snimke s austrijskih i slovenskih prometnih kamera!

Zbog iznimno velike posjećenosti stranice o stanju i prohodnosti cesta (https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta) u HAK-u su odlučili objaviti snimke s video nadzora na slovenskim i austrijskim cestama.


Nakon informiranja o stanju u prometu na cestama kojima prolazi, vozač može izabrati najbolju i najbržu rutu koja će ga dovesti do svog cilja. Hrvatski autoklub prepoznao je ovu potrebu i tijekom ljetnih mjeseci potpisao je sporazum o razmjeni podataka o prometu s upraviteljima autocesta iz Slovenije i Austrije (DARS i ASFINAG) iz kojih nam dolazi veliki broj turista.

Internetske stranice o stanju i prohodnosti cesta kao i mobilna aplikacija najrelevantniji su izvor podataka koji svakodnevno koristi veliki broj vozača. Tijekom ove ljetne sezone od 15. lipnja do 15. rujna, internetska stranica Hrvatskog autokluba posjećena je gotovo 7 milijuna puta od čega se 80% posjeta odnosi na informacije o stanju u prometu (kamere, karta, radari, cestarine, vinjete…).

Foto: HAK / screenshot

Segment kamera najposjećeniji je s gotovo 2 milijuna posjeta zbog čega Hrvatski autoklub sustavno ulaže u opremu i postavljanje novih kamera osobito na graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama. U sustavu video nadzora nalazi se veliki broj kamera koje HAK preuzima iz video nadzora upravitelja cesta kao što su Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka-Zagreb te Autocesta Zagreb-Macelj. Od prošle godine u njihovom sustavu video nadzora nalaze se i kamere u vlasništvu bosanskohercegovačkog autokluba BIHAMK-a koje prikazuju stanje na graničnim prijelazima sa strane BIH.

Sa slovenskih državnih cesta i autocesta na karti naći će se 280 kamera, a s austrijskih autocesta njih oko 450. Važno je istaknuti da s objavljivanjima podataka o stanju u prometu od upravitelja cesta iz susjednih država Hrvatski autoklub neće prestati. U planu je uskoro potpisati sporazum s mađarskim upraviteljima cesta, a nakon toga objavljivanje njihovih podataka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HAK

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close