SavjetiModa

Izbjegavajte idućih 10 najčešćih grešaka za najbolje rezultate depiliranja

Urasle dlačice česta su posljedica depilacija, no problem ne mora biti u načinu depilacije već u tome jeste li kožu pripremili na uklanjanje dlačica. Izbjagavjte idućih 10 najčešćih grešaka za najbolje rezultate depiliranja, bezbolno i potpuno glatko


1. Ne radite piling kože
Piling je najbolji način da spriječite urastanje dlačica bez obzira na to koju metodu uklanjanja dlačica koristite. Imate li već urasle dlačice, napravite lagani piling područja na kojem su dlačice urasle. Kako biste spriječili urastanje dlačica nakon brijanja, svakodnevno koristite losione za kožu koji sadrže alfa hidroksid kiseline, sastojak koji će opustiti mrtvu kožu i spriječiti da dlačice ostanu ‘zarobljene’ ispod nje. Ako ste skloni uraslim dlačicama poslije depilacije voskom, losion nanesite dva dana prije i tri dana poslije depilacije.

2. Brijete dlačice ujutro
Mnoge žene briju dlačice tijekom jutarnjeg tuširanja što štedi vrijeme, ali ne pruža i najglađe brijanje. Naime, tijekom spavanja noge malo nateknu zbog čega neke dlačice mogu ostati skrivene i ‘nedostupne’ za britvicu. Za najbolji rezultat noge brijte navečer.

3. Brijete se dok ležite u vrućoj/toploj kupki
Toplina također uzrokuje naticanje nogu zbog čega biste brijanje trebali zaobići i kada ležite u toploj/vrućoj kupki. Ako baš želite/morate obrijati noge u toploj kupki napravite to odmah na početku: čekate li duže od 10 minuta da se obrijete noge vam mogu biti pikave nego glatke.

4. Brijete se s tupom britvicom
Istu britvicu najbolje je ne koristiti duže od mjesec dana (koristite li je svakodnevno). Na taj način postići ćete maksimalno glatko brijanje, ali i spriječiti pojavu crvenih točkica. Također, poslije svakog korištenja potrebno je britvicu dobro očistiti pod mlazom tople vode.

5. Ne koristite kremu/pjenu za brijanje
Pjenu za brijanje važno je koristiti jer ona prevenira moguće iritacije kože, ali i omogućuje da britvica ukloni dlačice skoro do korijena. Pjenu nanesite u smjeru smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica kako biste ih uspravili i tako što preciznije uklonili.

6. Činite kožu ranjivijom
Akutani i retinoli djeluju samo ako ih koristite svakodnevno, ali postoji jedan važan razlog zbog kojeg biste trebali napraviti pauzu s tom rutinom: depilacija voskom. Ove proizvode za uljepšavanje kože trebali biste prestati koristiti tjedan dana prije depilacije jer zbog njih koža može biti osjetljivija te vosak zajedno s dlačicama može ukloniti i sloj kože.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zenasamja.me

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close