Sport

IZBAČENE JOŠ TRI DISCIPLINE Perković ostaje bez Dijamantne lige

Međunarodna atletska federacija odlučila je da će mitinzi Dijamantne lige sljedeće godine biti uskraćeni za četiri discipline, a među njima je i bacanje diska u kojemu dominira naša Sandra Perković, piše Novi list.


Najnovijim istraživanjem koje je provela Dijamantna liga, najmanje popularne discipline kod publike su bacanje diska, troskok i 3000 metara sa zaprekama, dok je utrka na 200 metara izbačena jer organizatori smatraju da bi onda raspored, uz utrku na 100 metara, bio pretrpan. Samo 12 disciplina predstavljat će temelj Dijamantne lige sljedeće godine, dok će četiri izbačene discipline biti uključene u određene mitinge, ali neće nastupiti u samome finalu.

Nama je cilj stvoriti bržu i uzbudljiviju globalnu ligu koja će biti izlog našeg sporta. Liga koju mediji žele prikazivati, a navijači gledati. Međutim, razumijemo razočaranje sportaša u disciplinama koje nisu dio sezone u Dijamantnoj ligi 2020. godine – rekao je predsjednik Dijamantne lige IAAF Sebastian Coe dodavši kako će Continental Tour integrirati izbačene četiri discipline kako bi osigurali sportašima priliku da se natječu i zarađuju novčane nagrade.

Donosi Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close