Dom

Kako izabrati savršeno božićno drvce za vaš dom ?

Kako vam se ovoga Božića ne bi dogodilo da iglice na božićnom drvcu počnu ispadati već nakon nekoliko dana, prvi hrvatski doktor za drveće, Fren Poštenjak, otkriva kako pri kupnju prepoznati je li drvce svježe, ali i kako izabrati savršeno božićno drvce baš za vaš dom


1. Prije kupnje, potrebno je odabrati pogodan položaj koji je što više udaljen od izvora topline jer upravo je isušivanje razlog odbacivanja iglica. Potrebno je izmjeriti visinu stropa i odbiti visinu stalka i vršnog ukrasa kako biste izabrali idealno stabalce.

2. Kako biste izabrali savršeno stabalce, nemojte čekati zadnji trenutak i isplanirajte kako ćete ga okititi kako biste mogli izabrati najpogodniju vrstu. Pri tome obratite pozornost na habitus, nosivost grana, boju iglica te debljinu debla kako bi stalo u vaš stalak.

3. Otiđite po svoje božićno drvca barem nekoliko dana prije Božića i provjerite je li stablo svježe na način da rukom lagano prođete po iglicama koje ne bi smjele otpadati te grančice moraju biti savitljive, a ne krhke.

4. Držite božićno drvce u zaštićenom i prohladnom prostoru. Potrebno je stablu dati izvor vode stoga ga možete postaviti u stalak s vodom. Dan prije nego što ga okitite obavezno odrežite donja 2-3 centimetra debla jer se može dogoditi da se provodni elementi stabla začepe pa stablo ne može uzimati vodu.

5. Kako biste izbjegli opasnost provjerite sve električne ukrase kojima ćete okititi drvce. Kada okitite stablo, svakako provjeravajte ima li božićno drvce dovoljno vode u stalku. Stablo koje ostane bez vode brže će odbacivati iglice.


 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close