Karlovačka županija

Iz zatvora pušten Pakistanac koji je u Lici nožem ozlijedio drugog migranta

Pakistanac sa zadnjim legalnim prebivalištem u Afganistanu, koji je u veljači na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci zbog razbojništva prilikom kojega je nanio teške tjelesne ozljede drugom migrantu, neće ići u zatvor, jer je kaznu “odležao”u istražnom zatvoru od uhićenja u srpnju do presude u veljači, te je pušten, odnosno vjerojatno protjeran u BiH.


Podsjetimo, proglašen je krivim što je 4. srpnja oko 17.00 sati u šumskom predjelu na području mjesta Rudopolje u općini Vrhovine, gdje se zatekao zajedno sa skupinom od dvadesetak državljana Afganistana i Pakistana koji su poput njega prethodno ilegalno prešli granicu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zajedno i po prethodnom dogovoru sa još najmanje pet NN muških osoba a u nakani da se nepripadno materijalno okoriste, naoružani noževima i drvenim batinama, napao grupu državljana Pakistana – jednog udario štapom po glavi tako da je ovaj izgubio svijest, dok su ostale osobe koje se pružile otpor od ovih NN osoba sa kojima je bio okrivljenik, napadnute noževima, javlja KAportal.

Tako je jedan predao novčani iznos od 50 eura, drugi novčani iznos od 100 eura i mobitel marke “Samsung”. Pri tome trojica su fizički napadnuta, jedan je uslijed udarca tupo tvrdim predmetom lakše ozlijeđen drugi uslijed napada nožem također je lakše ozlijeđen, dok je treći nakon uboda nožem zadobio teške i po život opasne povrede.

Županijski sud u Karlovcu mu je odredio godinu i šest mjeseci zatvora, međutim, godina mu je određena uvjetno s rokom kušnje od tri mjeseca te se neće izvršiti ako u tom periodu ne počini novo kazneno djelo, te mu po presudi ostaje za izvršiti samo šest mjeseci. Kako je to period koji je proveo u istražnom zatvoru, samim izricanjem presude, postao je slobodan čovjek.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close