ZdravljeIzdvojeno

IZ ŽARIŠTA EPIDEMIJE Kineski turisti iz Wuhana posjetili Plitvička jezera

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zvjezdana Lovrić Makarić u izjavi za Radio Dalmaciju potvrdila je da je autobus s kineskim turistima iz grada Wuhana, žarišta epidemije koronavirusa, u subotu ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bregana:


HZJZ je informiran o svemu, mi sve pratimo i zaista za sada nema mjesta panici. Sve upute o tome na koji način se zaštititi možete pročitati na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“, kazala je Lovrić Makarić.

Na Plitvičkim jezerima potvrdili su za 24sata da im je grupa od 29 Kineza u subotu oko 14 sati došla u obilazak u kojem su se, međutim, zadržali samo 50 minuta. Obilazak inače traje minimalno 2 do 2,5 sata.

Kontaktirao sam epidemiološku službu i oni su mi potvrdili da nema nikakve opasnosti i da su turisti već ranije pregledani. Rekli su mi i da postoji bilo kakva sumnja, da bi nas oni unaprijed kontaktirali. Kineski turiti su se zadržali su se zaista kratko i nisu koristili nikakve ugostiteljske usluge – kaže Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera.

24sata doznaje i da su nakon Plitvičkih jezera krenuli prema Dalmaciji, a potom bi trebali otputovati u BiH.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close