VijestiTech

VIDEO Iz Rusije stiže leteći motocikl!

Kako piše 24sata.hr, jurnjava na letećim motociklima iz Povratka Jedija jedna je od od najpoznatijih scena iz Ratova zvijezda, a zahvaljujući ruskim inženjerima, takva jurnjava uskoro bi mogla postati i dio stvarnosti.


Tvrtka Hoversurf koja inače radi dronove predstavila je novi prototip – Scorpion-3. Radi se o električnom “hoverbikeu” jednosjedu, koji izgleda opako dobro, ali i podjednako opasno. Rusi kažu da su htjeli spojiti motocikl i dron kako bi napravili pravo vozilo za ekstremne sportove. U budućnosti će se moći koristiti za prijevoz, dostavu i druge (zabavnije) namjene, a vjerojatno će dizajneri morati puno poraditi na zaštiti nogu od ovih opasnih propelera, piše 24sata.hr

U Scorpion-3 su ugradili vlastiti softver kako bi ograničili doseg i brzinu, što bi osigurati sigurnu vožnju – prema njihovim navodima. No, kako će se tehnologija razvijati sasvim je logično očekivati da će biti onih koji će hakirati sustav kako bi mogli testirati njegove granice.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close