Vijesti

IZ NP SJEVERNI VELEBIT: Vatrogasci su na terenu, zatražili smo i kanadere za gašenje

Deveti dan traje požar na Velebitu, a posljednja dva dana situacija se pogoršala. Na terenu su vatrogasci i svi raspoloživi kadrovi Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Ravnateljica NP Sjeverni Velebit Mirjana Javor za LIKACLUB je prokomentirala trenutnu situaciju.

Upravo sam na terenu, signal je slab ali šaljem informacije iz prve ruke. Požar o kojem se mnogo piše u javnosti započeo je 15. kolovoza, na Veliku Gospu, van granica našeg Nacionalnog parka. Međutim, požar se proširio i sada je i na našem području. Posljednja dva dana razbuktao se, a na terenu su vatrogasne jedinice iz Senja, Krasna, Novalje, Gospića, bili su iz Brinja i Otočca, a dolaze i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije. Na terenu je s nama i zapovjednik vatrogasaca Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

Zbog ozbiljnosti situacije zatraženi su i kanaderi. Moji Čuvari prirode u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit su od prvog dana intenzivno uključeni u gašenje. – ističe ravnateljica NP Sjeverni Velebit Mirjana Javor.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close