LifestylePolitika

Iz nabujalog Dunava spašeni migranti, policijski brod završio pod vodom

Danas, 3. lipnja oko 4,50 sati i 5,35 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku.


Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj službenim su plovilima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri policijska plovila.

Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedno od tri službena policijska plovila.

Potom je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda nakon čega je djelomično potonulo.

Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene.

U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko – baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU osječko-baranjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close