Vijesti

Iz Kabineta župana Milinovića stigmatiziraju preplašene građane zbog Facebook komentara?

NEVIĐEN MEDIJSKI POTEZ IZ KABINETA ŽUPANA

U jutarnjim satima na mail redakcije Lika Cluba stiglo je vanserijsko priopćenje u kojoj građanin proziva građanku


Iz Kabineta župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića jutros je svim medijima poslano Priopćenje u kojem jedan građanin, proziva drugu građanku Ličko-senjske županije, pri čemu pošiljateljica piše molbu – “da dolje navedenu poruku distribuirate javnosti zbog nedoličnog ponašanja jedne gospođe imenovane u toj poruci.”

U navedenom mailu zaraženi građanin (što se da iščitati iz njegove izjave u nastavku maila, op.a.) proziva drugu građanku koja je na neimenovanom portalu komentirala temu zaraženog građanina. S obzirom da sadržaj mail otkriva identitet i jedne i druge osobe koje su suprostavljene, odlučili smo ne objaviti sadržaj maila.

Također, važno je spomenuti da nije rečeno gdje je problematični komentar postavljen, jer na našem portalu takvih komentara nije bilo. Iz tog razloga nemamo ni potrebu prenositi stavove za druge medije, bili oni ofenzivni ili defenzivni.

S obzirom da se službena komunikacija iz Kabineta župana provodi putem iste mail adrese, za zaključiti je da je Župan Darko Milinović zauzeo stav stigmatizacije preplašene građanke – i to zbog Facebook komentara. Ipak, kako bi to provjerili povratno smo poslali mail Kabinetu župana.

Pozadina je politički obračun?

U ličkim kuloarima kruži informacija da je problem drugačije prirode. Navedena preplašena građanka  koju je Kabinet župana prozvao, nije njegova politička istomišljenica, već je na strani njegovog dugogodišnjeg ozbiljnog oponenta Karla Starčevića. Pritom se može zaključiti da je navedeni građanin, stao u obranu Župana Milinovića, kako bi se suprostavio stavovima Karla Starčevića.

Ipak, ovo su sve zaključci koje stavljamo pod upitnik. Kako bi pokušali dobiti pojašnjenje ove situacije suđenja građanima Ličko-senjske županije, zbog njihovih Facebook komentara, na problematičan mail Kabineta župana povratno smo poslali upit za pojašnjenje na koji čekamo odgovor.

Također, u međuvremenu je i iz Grada Gospića stiglo Priopćenje za medije u kojem se osvrću na navedenu situaciju, očito upoznati s medijskim informacijama, u kojem Karlo Starčević indirektno staje na stranu prozvane stigmatizirane sugrađanke, te “vraća lopticu” Županu Milinoviću.

Cijela priča očito ide u smjeru političke instrumentalizacije dvoje sugrađana u svezi virusa COVID 19 te političkih poena iz Kabineta župana Milinovića, te što je još upitnije – zabrani demokracije na Facebooku, što je ovim mailom iz Kabineta župana vrlo jasno poručeno.

Portal Lika Club moli sve političke aktere na razum i objektivno informiranje. S obzirom da smo dosad uredno pratili sva Priopćenja Stožera za civilnu zaštitu Ličko-senjske županije, te ih objavili većinom u izvornom obliku, očekujemo da nećete zloupotrebljavati svoje službene kanale i naš medijski prostor, za Vaše političke bitke i poene.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close