VijestiLifestyle

Iz burmanske astrologije: Što dan u kojem ste rođeni govori o vama

Svaki od osam znakova burmanske astrologije povezan je sa životinjom, a da bi otkrili koja ste vi, morate saznati koji dan u tjednu je bio kada ste se rodili – za to imamo kalkulator, piše 24 sata


Burmanska astrologija nastala je u samostanima mianmarskih redovnika, a poznata je pod nazivom – Mahabote. Temelji se na broju osam, koji ima snažnu simboliku za ljude u Mianmaru (Burmi), i sve se vrti oko toga – osam planetarnih energija, osam dana u tjednu, osam strana svijeta i osam horoskopskih znakova.

Kako postoji sedam dana u tjednu, redovnici su podijelili srijedu na dva dijela, svaki ima po 12 sati – od ponoći do 12 te od 12 do ponoći. Za strane svijeta vjeruju kako svaki od osam smjerova ima svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizira određenu energiju, prenosi Atma.

Svaki od osam horoskopskih znakova povezan je s jednom životinjom, a da bi otkrili koja ste vi, najprije trebate saznati koji dan u tjednu je bio kada ste se rodili. Ukoliko je bio srijeda, tada morate znati i u koliko sati ste došli na svijet.

Postoji kalkulator koji izračunava dane u tjednu na temelju unesenog datuma, a pronaći ćete ga OVDJE.

Nakon što ste saznali kojeg dana ste rođeni, pogledajte koja ste životinja i što to otkriva o vama:

Nedjelja – Geruda

Geruda je mitska ptica, božanstvo, koja se može pronaći u kulturnoj baštini stanovnika Indije i Burme.

Ovom pticom vlada Sunce, a smjer vladavine joj je sjeveroistok.

Vi ste po prirodi vrlo ljubazni i velikodušni. Volite kvalitetne izazove, a što su teži, vi ste sve više motivirani da ih postignete.

Energični ste i nemate naviku dopustiti da vas padovi i trenutni neuspjesi obeshrabre. Dobri ste mentori i znate biti inspiracija drugima.

Ponedjeljak – Tigar

Ovom životinjom vlada Mjesec, a smjer vladavine joj je istok.

Vi ste vrlo oprezan, inteligentan i izuzetno intuitivan pojedinac koji dobro zapaža detalje. Krasi vas strpljivost i snaga, a ne podnosite ljude koji vas pokušavaju iskoristiti, niti one koji gube vrijeme uzalud.

Kada si postavite cilj, vrlo ste koncentrirani na to kako doći do njega. Odgovorni ste i ne volite kršiti zakone.

Utorak – Lav

Lavom vlada Mjesec, a smjer vladavine mu je jugoistok.

Vi ste rođeni vođa, plemeniti ste, dostojanstveni i časni. Vrlo ste ponosni.

Krase vam izuzetno snažna volja i često ste u pravi i vrlo ste samouvjereni. Izazove volite, jedva čekate da se uhvatite u koštac s njima.

 

Pročitajte više na 24 sata

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close