LokalnaPolitika

Ivica Relković i nezavisni čelnici Primoštena, Muća i Otoka podržali Buru promjena: Senj je još jedini u mraku

Kandidati Nezavisne liste Bura promjena na čelu s nositeljem liste, novaljskim gradonačelnikom Antom Dabom, održali su u Senju konferenciju za medije kojoj su nazočili nezavisni članovi Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika, gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina, načelnik općine Muć Filip Stupalo, načelnik Općine Otok Dušan Đula te osnivač i aktualni savjetnik Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika, politički analitičar Ivica Relković.


Nositelj liste Bura promjena Ante Dabo podsjetio je na dobre rezultate Bure promjena na izborima 2017. kada je lista nezavisnih kandidata i stranačkih kandidata bez markice osvojila dobar rezultat od 23 posto glasova. “Sada smo čisto nezavisni i očekujemo isto jedan dobar rezultat koji će sigurno bitno utjecati na političku situaciju nego i daljnju politiku Ličko-senjske županije nego i na sve faktore koji će sudjelovati u konstituiranju županijske skupštine. Cilj nam je provjetriti i pročistiti i otvoriti nove horizonte u Županiji jer je dominacija jedne stranke, u ovom slučaju HDZ-a, napravila puno štete. Napravila je to da je danas Ličko-senjska županija podijeljena i  ljudi vide da se mi nezavisni ljudi, koji smo pustili interese politike i brinemo, brinemo više za naše građane i budućnost naših gradova i općina pa onda i Županije”, rekao je Dabo dodajući kako je optimist te da očekuje da birači dati podržati takav pogled na politiku.

Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina istaknuo je kako je došao dati potporu nezavisnim kandidatima Bure promjena jer je “jasno da se stranački model i dualitet na hrvatskoj političkoj sceni nepovratno i nepopravljivo izgubio”. “Jasno je da su nezavisni kandidati u sredinama koji su došli na vlast u sredinama koje je vodila neka stranka postigli puno bolje rezultate i uživaju potporu svoje sredinama”, rekao je Petrina pozvavši birače da izađu na izbore jer je to izuzetno važno.

Načelnik Općine Muć Filip Stupalo rekao je kako će građani Ličko-senjske županije shvatiti da je su nezavisni kandidati Bure promjena najbolji izbor te da birači glasovanjem za njihove kandidate sigurno nećete pogriješiti.

Načelnik Općine Otok u Splitsko-dalmatinskoj županiji Dušan Đula rekao je kako su nezavisni kandidati osvojili izbore na lokalnoj razini, a sada “traže korak više, pobjedu na županijskim pa i parlamentarnim izborima”. “Nitko nam neće ništa pokloniti. Svjedoci smo propadanja Like i Dalmatinske Zagore i ne želim da se to više događa. Smatram da se u mojoj općini pokrenuo novi smjer i da će nezavisni kandidati sigurno opravdati povjerenje birača”, rekao je Đula.

Ivica Relković, savjetnik Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika rekao je kako možemo pratiti da se na nacionalnoj razini, kao i kapilarno po gradovima i općinama, događa raspad sukobljenih politika. “Ono što napreduje i što treba biti budućnost to su projektne politike koje provode nezavisni načelnici i gradonačelnici. Oni su osuđeni na projektne politike jer ništa drugo i ne unose u ono za što su se angažirali. Takve politike neće reda radi ni podržavati niti rušiti nekoga nego će isključivo usmjeravati Hrvatsku prema onim razinama prema kojima je već trebala biti usmjerena. Možda su lički izbori upravo takav primjer jer teško je da će netko tko ide u konfliktnu politiku pobijediti na ovim izborima”, rekao je Relković.

Senjski poduzetnik i četvrti na listi Bura promjena Berislav Gržanić pozvao je građane Ličko-senjske županije da izađu na izbore u što većem broju istaknuvši kako je “Senj jedini grad u Ličko-senjskoj županiji u kojem nije došlo do promjene vlasti” i da je “jedino u Senju još mrak”.

Na pitanje koliko mandata Bura promjena očekuje na izborima Ante Dabo rekao je kako su ovi izbori uvod u redovne izbore 2021. godine te da se Nezavisna lista sada ide pozicionirati kao umjerena struja. Rekao je kako je “Bura promjena prema relevantnim anketama treća politička opcija te da očekuje dobar rezultat naglasivši kako Bura promjena neće a priori podržavati, ali niti rušiti nikoga”. “Nećemo biti rušitelji i svađalice, ali nećemo niti davati nekome bianco podršku. Nas gradonačelnike i načelnike ne zanimaju podjele jer imamo more posla u svojim gradovima i općinama. Želimo se pozicionirati da na idućim izborima budemo još snažnija politička opcija koja će mijenjati političku sliku Ličko-senjske županije”, istaknuo je Dabo.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close