GradskaIntervjuPolitika

Ivica Kovačević komentirao izjavu Starčevića i Pršino povlačenje iz politike, ima i poruku za birače u nedjelju

Ivica Kovačević Ico kandidat je za zamjenika gradonačelnika Gospića na izborima koji se održavaju u nedjelju. Stao je uz Darka Milinovića, te u prvom krugu s njim osvojio gotovo 43% glasova. U kampanji sudjeluje na terenu, a za kraj kampanje s njim smo kratko razgovarali o aktualnim političkim temama i to nakon što mu je Starčević jučer potpuno neočekivano zahvalio na angažmanu u oporbi.

Jučer vam je Karlo Starčević zahvalio kroz razgovor na Lika Clubu i javno poručio “Zahvaljujem Vijećniku Ici Kovačeviću koji je na to stanje upozorio prošlo ljeto, otvorio temu Poučnih staza i čišćenja Grada, a onda sam si ja uzeo malo više vremena da to sve ispitam i dovedem u red.” Kako to komentirate nakon svega?

IK: Slažem se sa svim što je g. Karlo Starčević iznio. Krive informacije kroz odgovore Kristine Prše su mene motivirale da problematiziram projekt “Poučne staze”. Tada sam uvidio da je Kristina Prša vodila kompletan projekt koji je imao neprihvatljive troškove od gotovo 1 milijun kuna. Po navodima g. Karla Starčevića moguće je da se radi i o protuzakonitim radnjama. Zahvalio bi se g. Karlu Starčeviću što je u nama prepoznao konstruktivnu oporbu.

Godinama ste aktivan gradski vijećnik, niste štedjeli vladajuće i imali ste više okršaja s tadašnjom zamjenicom Kristinom Pršom. Što kažete na njeno današnje djelovanje i povratak u politiku na vrhu HDZ-a, ali kao nezavisnom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika? Jeste li to očekivali?

IK: Nakon što je gradonačelnik povukao proračun gospođa Kristina Prša je izjavila – “Ovdje moj politički put zauvijek i u svakom obliku prestaje”. Birače ne možete varati, itekako promišljaju i takvu nedosljednost su pokazali rezultati u prvom krugu izbora. Kristina Prša se do prije 6 mjeseci ismijavala sa HDZ-om i Josom Vrkljanom i ta činjenica govori u prilog o njezinoj političkoj neprincipijelnosti. Karlo Starčević je objasnio koji su motivi i tko iza toga stoji.

Kako komentirate činjenicu da se kandidat HDZ-a Joso Vrkljan, u digitalnu kampanju za gradonačelnika uključio tek u drugom krugu prije nekoliko dana? I kako komentirate njegov potez pozivanja na test na droge i objavu snimke kojom Vas je pokušao osramotiti pred gospićkom javnosti?

IK: Cijeli Gospić zna tko je preko Lika Online organizator toga cirkusa. I nacionalni mediji su utvrdili da nikada u povijesti kampanja tako nešto nije zabilježeno. Takvim prljavštinama služe se oni kojima nedostaju argumenati.  Milinović i ja smo bili primorani sudjelovati u tom cirkusu.

Milinović je Vaš partner u bitci, hoćete li u nedjelju dobiti tu bitku? Kakvu izlaznost očekujete i što poručujete svojim biračima?

IK: Očekujem veću izlaznost birača jer smatram da smo kod Gospićanki i Gospićana probudili vjeru i nadu. Sukladno tome uvjeren sam u pobjedu! Moja poruka je jasna – Izaberite dva zaljubljenika u grad, dva dokazana radnika i možda najbitnije – dva čovjeka koja nisu ovisna o politici, koji će bezrezervno zastupati Vaše interese neovisno o bilo kakvoj političkoj pripadnosti. VRIJEME JE…
 

Foto: Lika Express

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close