Događanja

Ivica Kostelić kreće u veliku avanturu

Samo dan nakon posljednje ovosezonske utrke, a možda i posljednje u velikoj karijeri, najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić objavio je da se sprema na veliku avanturu.


Poslije slaloma za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje nije uspio ući u drugu vožnju, Kostelić nije otkrio odlazi li u sportsku mirovinu. U razgovoru za slovenske medije najavio je tek privremenu selidbu na Island, u zemlju svoje supruge Elin.

Put od 730 kilometara

“Sad kreću pripreme za prvenstvo Hrvatske, a nakon toga ću na odmor. Privremeno se planiram preseliti na Island. Što ću tamo raditi? Neka to ostane tajna”, izjavio je Kostelić u nedjelju, ali nije mogao dugo čuvati tajnu.

Dan kasnije na na Facebooku potvrdio da je njegov sljedeći projekt TRANSICELAND 2016, prelazak Islanda na skijama i pješke! U društvu dvojice pratitelja osvajač četiri olimpijska srebra namjerava proći 730 kilometara, a predviđeno trajanje puta je 39 dana. Start je zakazan za 31. ožujka na vrhu poluotoka Melrakkasletta, devet kilometara južno od polarnog kruga, a cilj je u glavnom islandskom gradu Reykjaviku.

O svojoj će avanturi Ivica obavještavati javnost putem društvenih mreža, a nakon okončanja projekta planira snimiti i kratak dokumentarni film.

 

 

Izvor: http://net.hr/sport/skijanje/fascinantan-projekt-kostelic-otkrio-javnosti-veliku-avanturu-u-koju-krece/ | Foto: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivica_Kosteli%C4%87#/media/File:Ivica_Kostelic_cro_Ski.jpg

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close