Grad ZagrebScena

Ivica Kičmanović na kazališnim daskama

U novoj predstavi Dramskog kazališta Gavella ‘U registraturi’, koja će biti praizvedena u petak, 27. studenog, glavnu ulogu Ivice Kičmanovića, talentiranog seoskog đaka koji odlazi u grad u potrazi za boljim životom glumi mladi glumac Igor Kovač, novi član Gavellina ansambla koji kaže da to kanonsko djelo hrvatske književnosti pokazuje kako se u odnosu prema ljubavi, novcu i moći zapravo nismo puno pomakli od vremena Ante Kovačića i da nas i danas muče slična pitanja i dileme


Mladi i perspektivni glumac Igor Kovač (32) podrijetlom je iz Vukovara, a nakon završetka Akademije dramskih umjetnika igrao je u Rijeci u predstavama ‘Kaligula’ i ‘Amerika’, zatim se okušao kao filmski glumac u Radićevoj ‘Kotlovini’, Matanićevu ‘Ćaći’ i Jurićevu ‘Koscu’, u kojem je za ulogu Josipa na Pulskom festivalu dobio nagradu za sporednu ulogu, a potom je prešao u Gavellu gdje je u ‘Umišljenom bolesniku’ ostvario zapaženu rolu Cleantea, mladića zaljubljenog u Angélique.

Na pitanje kakav je taj njegov Ivica Kičmanović 21. stoljeća, Kovač je odgovorio da predstava pokazuje kako današnji mladi ljudi nisu puno drukčiji od lika iz romana koji je napisan prije više od stotinu godina te da i njih more slične brige i problemi kao što su morili mlade u vrijeme pisca Ante Kovačića te je zbog toga iznimno aktualan.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: screenshot YouTube

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close