Vijesti

Ivano Balić vraća se u hrvatski rukomet!

IVANO BALIĆ vraća se u hrvatski rukomet! Ovu je vijest Indexu potvrdio Zoran Gobac. Balić će 1. srpnja preuzeti ulogu koordinatora hrvatskog rukometa, koju u ovom trenutku obnaša upravo Gobac.

Dopredsjednik HRS-a vjeruje da je našao najbolju moguću zamjenu.

“S Ivanom smo u pregovorima već dvije godine. U srpnju, kada mu istekne ugovor u Njemačkoj, Ivano će se vratiti u hrvatski rukomet u ulozi koordinatora. Dakle, igračka karijera jednog od najvećih završava, a počinje jedna druga, nadamo se svi, jednako uspješna. Nikakvi repovi iza Londona i Olimpijskih igara nisu ostali, on je izrazio želju da se vrati u hrvatski rukomet, a kao najveći igrač svih vremena, naravno da je dobrodošao. Goluža je dobio mjesto izbornika, vratit će se i Pero i mnogi koji su zadužili hrvatski rukomet”, rekao nam je Gobac kojeg smo u jeku priprema pitali i za reprezentativni status Renata Sulića.

Gobac o Suliću. Morate znati da je klub jedno, a reprezentacija drugo

Najbolji pivot Lige prvaka nije dio momčadi koja putuje u Katar na SP.

”To mi je teško komentirati. Istina, radi se o velikom igraču, najboljem pivotu Lige prvaka, ali morate znati da je klub jedno, a reprezentacija drugo. Mnoge taštine i mnoga ega se moraju ostaviti iza da bi sve funkcioniralo. Više od toga zaista ne želim reći jer ne želim kvariti atmosferu uoči SP koja je i više nego sjajna”

Podsjetimo, 35-godišnji Ivano Balić je 2003. i 2006. službeno proglašen za najboljega rukometaša svijeta u izboru IHF-a, a ima osvojeno zlato i broncu s Olimpijskih igara, naslov svjetskog prvaka iz 2003. i dva svjetska srebra, te dva srebra i jednu broncu s europskih prvenstava.

Karijeru je počeo u Splitu, potom je igrao za Metković, španjolski Portland San Antonio, RK Zagreb, Atletico Madrid, a 2013. godine je potpisao za njemački Wetzlar.

Tekst: Index.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close