Tech

Istraživanje: Zašto dajemo krive podatke na Internetu?

Čak dvije od tri osobe namjerno će dati krive podatke, otkrilo je najnovije istraživanje koje je provela tvrtka GBG.


Zašto nismo iskreni prilikom davanja podataka na internetu? Čak dvije od tri osobe namjerno će dati krive podatke, otkrilo je najnovije istraživanje koje je provela tvrtka GBG.

Dok se jedni boje kako će upravo njihovi podaci biti izvučeni iz mase, drugi se boje primanja neželjenih informacija ili da bi informacije koje su dali jednoj tvrtki mogle završiti u još nekoj tvrtki.

Kako bi zaustavili unos lažnih podataka 67 posto ispitanika predložilo je da kompanije budu jasnije prilikom ispitivanja, a čak 94 posto željelo bi da im se kaže za što će se njihovi podaci upotrijebiti.

Istraživanje je otkrilo kako osobe stare između 18 i 24 godine vjerojatno lažu, a 81 posto je reklo da bi također lagalo. Stariji ljudi su manje skeptični. Čak 59 posto njih starijih od 65 godina ne bi dali lažne podatke.

Nedostatak povjerenja može uzrokovati probleme za tvrtku. “Podaci su gorivo digitalne ekonomije i ako ih nema dovoljno ili su nedovoljno kvalitetni, posao neće preživjeti”, rekao je Richard Laws, predsjednik GBG-a.


Tekst: express hr
Foto: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close