Lifestyle

Istraživanje pokazalo koliko je Hrvatska spremna za ratno stanje

Kako Nijemce treba uvijek ozbiljno shvatiti, reporter RTL Direkta Josip Antolić provjerio je koliko smo mi spremni za ratno stanje, koliko košta zaliha konzervi i zašto su neki shvatili da treba skupljati hrčke


Dosta šokantna vijest stigla je iz Njemačke – glavna sila Europske unije priprema se za izvanredno stanje. Objavljeno je kako vlada donosi plan civilne obrane, prvi nakon Hladnog rata. Građane pozivaju da kao hrčci skupljaju zalihe hrane i vode za desetak dana.

Tjestenina, brašno, dvopek, konzerve… Nijemci bi mogli opustošiti trgovine jer 80 milijuna ljudi treba nabaviti zalihe hrane za 10 dana! A trebalo bi im i barem 10 litara pitke vode po stanovniku.

Nijemcima bi to trebalo biti dovoljno da prežive – dok se država u slučaju izvanredne situacije ne organizira!

Sve je to plan njemačke civilne obrane, koji je procurio u javnost prije nego će o njemu već ove srijede raspravljati tamošnja vlada.

‘Ako dođe do dugotrajnih, problematičnih situacija – država mora biti spremna. Zato imamo zalihe energenata, hrane. U ovom trenutku razmatramo da se predloži građanima da i sami stvore zalihe’, izjavio je Thomas De Maiziere, njemački ministar vanjskih poslova.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: recycleusainc.com

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close