ObrazovanjeIzdvojeno

Istraživanje pokazalo: Hrvatske autoškole su najzahtjevnije na svijetu

OD CIJENE PA DO NIZA DRUGIH STVARI

U istraživanju koje je proveo Zutobi, utvrđena je rang lista država s obzirom na težinu odnosno lakoću dobivanja vozačke dozvole. Lista se slagala na osnovi međusobne usporedbe informacija svake pojedine zemlje po pitanju potrebnog broja sati teorije i vožnje autoškola te troškovima ispita, dobi u kojoj osoba uopće smije pristupiti polaganju te svim dodatnim čimbenicima, ispitima i potvrdama, piše Studentski.hr.


Tako je napravljena lista pet zemalja u kojima je najteže dobiti vozačku dozvolu i Hrvatska je na prvom mjestu po zahtjevnosti stjecanja vozačke dozvole s rezultatom 1.96 od 10

Naime. Hrvati u autoškoli provode u prosjeku oko 85 sati, što je uvjet kako bi uopće mogli pristupiti ispitu, a osim toga moraju priložiti i nekolicinu medicinskih odobrenja.

Troškovi za dobivanje vozačke dozvole iznose okvirno 8000 kuna. U kontekstu prosječnog svjetskog troška po ovom pitanju koji iznosi otprilike 900 kuna, Hrvati za isto moraju izdvojiti čak oko 7100 kuna više.

 

S druge strane istaknuto je i pet zemalja u kojima je najlakše dobiti vozačku dozvolu. Meksiko je zemlja u kojoj je najlakše naučiti voziti i to s rezultatom od 9.48 od 10 i kako biste sjeli za volan u Meksiku, u velikom dijelu zemlje ne morate proći nikakav praktični ispit da biste dobili dozvolu, već samo teorijski tekst, a do 2018. godine nije bilo apsolutno nikakvog testa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close