ZnanostVijesti

Istraživanje pokazalo: Dva muškarca mogu imati biološko dijete!

Novo istraživanje pokazalo imalo je uspješnost od 24 posto, a znanstvenici su uzbuđeni zbog ovog velikog otkrića


Znanstvenici s engleskog Sveučilišta u Bathu proveli su zanimljiv eksperiment kojim su dokazali da bi jednog dana dvojica muškaraca mogla imati biološko dijete.

U studiji, objavljenoj u Nature Communications magazinu, znanstvenici ističu da u skoroj budućnosti za začeće neće biti potrebna ženska osoba.

Znanstvenici su proveli test na miševima te su kemijskim procesom uspjeli uvjeriti spermije miševa da ‘ulaze’ u pravo jajašce. Rezultat je bio zdrav miš. Ovaj eksperiment je dokazao da je moguće doći do začeća spajanjem sperme s običnim stanicama, poput stanica kože.

Znanstvenici su objasnili kako su zahvaljujući kemijskom procesu neoplođenu jajnu stanicu pretvorili u lažni zametak te su zatim ubrizgali spermu. Na miševima, postotak uspjeha ovog eksperimenta je 24 posto.

Više na express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close