VijestiZdravlje

Istraživanje otkriva: Muškarci se od obitelji “skrivaju” u kupaonici

Trećina britanskih muškaraca priznaje da se skriva u kupaonici kako bi imali malo mira i tišine, pokazalo je novo istraživanje. Iako pokušavaju pobjeći, godišnje ulove samo sedam sati jer ih čak i na WC-u stalno netko ometa, piše 24sata


Istraživači koji su ispitivali 1000 muškaraca utvrdili su da u kupaonici provode ukupno sedam sati godišnje – samo zbog kratkog predaha.

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene ‘koja zanovijeta’ ili kako bi se sakrili od djece. Izbjegavanje kućnih poslova, ali i prilika da u miru pogledaju vijesti ili društvene mreže na mobitelu su još dva često navedena razloga.

Istraživanje je naručila tvrtka za izradu kupaonica Pebble Gray, a ono je pokazalo da je i svaki deseti odlazak u kupaonicu prekinut, što je u prosjeku 171 put godišnje. 

Svi trebamo malo vremena za sebe kako bismo se smirili ili potpuno isključili. A čini se da je kupaonica idealno mjesto na kojem će muškarci imati malo samoće, mira i tišine. Ona je poput utočišta, mjesto na kojem se možemo osamiti, pa makar i samo privremeno – izjavio je glasnogovornik Pebble Gray-a.

Istraživanje je također pokazalo da ih u njihovoj potrazi za mirom i samoćom najčešće prekinu partneri – iako su djeca na drugom mjestu, razlika između prvog i drugog mjesta u prekidima je jako mala.

Četrdeset pet posto ih je reklo da je prava borba priuštiti si malo vremena za sebe, a četvrtina tvrdi da njihov partner ne poštuje njihovu potrebu za samoćom i koliko je njihov život kaotičan. Čak 25 posto muškaraca je izjavilo da ne znaju kako bi se nosili sa svakodnevicom da s vremena na vrijeme ne mogu pobjeći u kupaonicu.

Za trećinu, skrivanje u kupaonici je jedini način da si priušte malo vremena za sebe. Dok njih 23 posto opisuje kupaonicu kao svoje ‘skrovište’, 14 posto je otkrilo da u kupaonici ostavljaju časopise, knjige, pa čak i hranu, za vrijeme kad će im trebati bijeg od sustanara.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close