Lifestyle

Istraga misterioznog nestanka Jadranke Skender i dalje obavijena velom tajni

Niti više od mjesec dana nakon misterioznog nestanka 52-godišnje Jadranke Skender, knjigovotkinje i pripadnice Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga HV-a na Tuškancu, još nema apsolutno nikakvog traga koji bi njezinoj obitelji dao jasniju sliku o tome što se tog jutra, 4. prosinca 2019. godine oko 5.30 sati dogodilo na obali rijeke Save, javlja Slobodna Dalmacija.


Unatoč svim istragama, tehnologiji, znanju, ljudstvu i potragama, mjesec dana kasnije smo bez odgovora. Bez dokaza. Bez tragova. A najteže od svega, bez tebe. Danas bi trebali puhati 52 svjećice. Ali nećemo… Ipak, ponekad kada izgleda kao janje, glasa se kao janje i hoda kao janje, ispadne vuk u janjećoj koži. Čekamo te!”, napisala je na Facebooku 4. siječnja Jadrankina kći Ines Skender koja poduzima sve što može da otkrije gdje je njezina majka i što joj se dogodilo.

Cijela istraga koju provodi policija uz asistenciju Vojne policije obavijena je “velom tajni”. Aktivna djelatnica HV-a nikad nije, bar tako kaže njezina kći, imala običaj tako rano izlaziti iz stana u kojem je živjela sa svojom sestrom. U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu jaknu, plave traperice i žute čizme.

Ovaj slučaj zasad se vodi kao samoubojstvo odnosno sumnja se da se 52-godišnjakinja ubila skokom u nabujalu rijeku iako za sada, usprkos intenzivnoj pretrazi obala i riječnog korita Save, nema apsolutno nikakvog traga koji bi govorili u prilog tome, ali niti protiv te teorije. Njezina obitelj sumnja da bi Jadranka, koja nije baš bila zaljubljenik u vodu i kupanje, sebi oduzela život baš na takav način – skokom u nabujalu rijeku.

Nije baš bila neki plivač, imala je strah od vode u smislu da nije ulazila u dubinu. U more kad bi išla to je bilo samo u plićak”, govori za Slobodnu Dalmaciju njezina kći Ines.

Te je srijede prije nešto više od mjesec dana Jadranka Skender trebala biti na poslu u 8 sati. No, iz stana je izišla u 5.30 sati kako je naknadno utvrđeno pregledavanjem snimki videonadzora. Kamera na Mostu slobode zabilježila je njezin Mercedes petnaestak minuta kasnije, no nakon toga joj se gubi trag.

Sa svojom kćerkom Jadranka se čula večer prije, u utorak oko 20.50 sati, a u srijedu je oko podne trebala doći kod nje na posao. Na kćerine SMS poruke nije odgovarala, a nije došla niti u stan kod sestre oko 16.30 sati. Oko 18 sati tog dana Ines naziva majčinu kolegicu koja joj govori da se ona uopće nije pojavila na poslu.

Užasnuta kći odlazi u policiju i prijavljuje nestanak. Nakon sati i sati provedenih u policijskim postajama u Novom Zagrebu i na Trešnjevci, shvatila je koje policijske postaje pokrivaju koje područje i gdje idu, a kako je Kajzerica odskakala od drugih, sjela je u auto oko 23.30 sati i vozila se dok nije našla majčin auto koji je bio na apsolutno vidljivom mjestu.

Baš me zvala inspektorica zadužena za slučaj, traje istraga i dalje. Rekla mi je da nastavljaju potragu i sastanke oko slučaja. Detalje vam baš i ne znam jer je sada zaista pretraženo veliko područje sto se tiče rijeke Save, ne samo u gradu Zagrebu već i u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, s ljudstvom i tehnologijom. No, u konačnici apsolutno nikakav trag nisu našli, i dalje ništa ne znamo i nema nikakvih dokaza niti da je u Savi niti da nije. Ono što znam je da u potrazi MUP i MORH surađuju. Čak se osobno i ministar Krstičević uključio kako bi nam pomogli naći bilo kakav trag i beskrajno mu hvala na tome!”, govori Ines Skender.

Više na Slobodna Dalmacija.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close