Događanja

Istok Rodeš postao svjetski prvak u slalomu

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu, a Elias Kolega osvojio je brončano odličje u subotnjoj utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.


Rodeš je tako postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega. Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

 ‘Ovo je ogroman uspjeh i dokaz da hrvatsko skijanje i nakon Kostelića ima budućnost’

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić je osvojila 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5.30 sekundi. Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0.29) i Katharini Huber (+1.15).

Veliki uspjeh hrvatskih skijaša prokomentirao je za Jutarnji.hr glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

“Ovo je ogroman uspjeh i dokaz da hrvatsko skijanje i nakon Kostelića ima budućnost, ali uz puno brige i ulaganja u tu našu mladost. Napominjem da se radi o natjecanju najboljih juniora svijeta, ovo niti jedan hrvatski skijaš prije nije napravio”.


Tekst: jutarnji.hr
Foto: varazdinske-vijesti.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close