VijestiLifestyle

Isplati li se za vikend na more? Očekujte kišu, pljuskove s tučom i jaku buru na Jadranu…

Visinska ciklona koja je brojne probleme donijela središnjoj Europi, danas se spušta u naše krajeve, a njen vlažan, nestabilan i manje topao zrak nastavit će kružiti našim dijelom kontinenta sve do ponedjeljka.


U petak sve promjenjivije i manje toplo, a sunčano i vruće će se zadržati samo u Dalmaciji. Već prijepodne pokoji grmljavinski pljusak može pasti u Slavoniji, a poslijepodne nakratko i u ostatku unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu.

Kiše će znatno češće biti navečer i u noći na subotu, a na istoku je već u popodnevnim satima moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, ponegdje izgledno i tuča. Bit će i vjetrovitije uz umjeren vjetar sa sjevera, a na moru sjeverozapadnjak, pod Velebitom do večeri i jakom burom.

VIKEND NA KOPNU

Subota na kopnu već u noći donosi ponegdje olujno nevrijeme, tuču, obilnu kišu i jak vjetar, a povremeno će izraženih pljuskova biti i tijekom osjetno svježijeg dana. Nedjelja također nestabilna, no malo manje kišovita, a trebalo bi nakratko lokalno i proviriti sunce. Najviše će kiše pasti u središnjim i gorskim predjelima, no obilna kiša u vrlo kratkom vremenu praćena ponegdje nevremenom je moguća gotovo posvuda. Pročistite kanale koje može, odvode, jer su moguće tako bujične poplave.

VIKEND NA MORU

Promjenjiv i nestabilan vikend se očekuje i na Jadranu, a sve će začiniti i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura i tramontana. Svakako valja računati na ograničenja u pomorskom te cestovnom prometu, ali i na tijekom subote moguće neverine.

Lokalno su i tu mogući obilniji pljuskovi, osobito na sjeveru, dok bi na jugu ponegdje mogli ublažiti sušu. U nedjelju će se bura prošiti duž cijelog Jadrana te raspuhati tmurnije oblake, a kiše, ako i bude, bit će uglavnom u zaobalju. U subotu manje toplo, uglavnom ispod 30 °C, a onda se nastavlja u okviru prosjeka za doba godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close