Sport

IPCAS skijaško natjecanje: Hrvatski skijaši osvojili tron

Na Međunarodnom skijaškom natjecanju za osobe s invaliditetom koje je održano na skijalištu Stara Planina u Srbiji Hrvatska je osvojila tri prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta.


Najprije su se natjecali skijaši do 17 godina i u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba 15-godišnja Eva Goluža je osvojila prvo mjesto na IPCAS natjecanju u veleslalomu. Četrnaestogodišnji Lovro Dokić je u kategoriji stojećih skijaša također zauzeo još jedno najviše mjesto na pobjedničkom postolju, dok se u kategoriji stojećih djevojaka jedanaestogodišnja Lucija Smetiško, iako je bila najmlađa natjecateljica, istaknula se osvajanjem odličnog drugog mjesta.

Nakon održanog natjecanja za mlađe natjecatelje, došao je red za starije skijaše gdje je Eva Goluža ponovno potvrdila svoju kvalitetu osvojivši prvo mjesto u kategoriji slijepih i slabovidnih skijašica, dok Lucija Smetiško nije imala pravo nastupa na ovom natjecanju zbog svoje mladosti.

U muškoj kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša nastupio je naš paraolimpijac Damir Mizdrak koji je osvojio treće mjesto. U kategoriji stojećih skijaša treći je bio i Lovro Dokić.

Na Staroj Planini natjecalo se 25 natjecatelja iz sedam zemalja, a danas u na rasporedu natjecanja u slalomu.


Tekst: hrsport.net
Foto: examiner.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close