VijestiKultura

INTERVIEW – Željko Milašinović: “Mislim da će mi pjesma donijeti puno dobroga, kao i sama glazba”

Ovaj tjedan razgovarali smo s Željkom Milašinovićem, mladim piscem koji dolazi iz Lipika.  Krenuvši u srednju školu sa samo 15 godina izdao je zbirku poezije, a prošle godine svjetlo dana je ugledao njegov prvi ljubavni roman “Ljeto koje se pamti”. Željko će se uskoro okušati i u glazbenim vodama, a što nam je sve ovaj svestrani mladić otkrio o sebi, saznajte u nastavku!


Za početak, reci nam nešto o sebi.

Zovem se Željko Milašinović. Imam 19 godina, dolazim iz Lipika, trenutno živim na Krku. Ekonomist po struci. Umjetnik. Teško je pisati o sebi, za to baš ponekad nemam inspiracije.

Već sa 15 godina izdao si svoju prvu zbirku pjesama „Kap na djelićima sunca“. Otkud interes za pisanjem, kako je sve počelo?

Počelo je u osnovnoj školi, na literarnoj skupini gdje sam sve pjesme koje sam napisao sastavio u jednu zbirku te je i izdao. U početcima je to bila za mene, prema mojim mislima, samo prolazna avantura, a sada to više nije avantura, sada je to posao.

S 18 godina izdao si svoj prvi roman „Ljeto koje se pamti“. O čemu se u romanu radi?

Tako je. Roman je ljubavne tematike. Ljubav dvoje teenagera. Vrlo je lako štivo za čitanje, no radnju nikada ne treba previše otkrivati. Neka ona bude tajna za vaše čitatelje koji se odluče baš na moju knjigu.

Što te najviše inspirira na pisanje i zašto?

Teško je to odrediti. Inspiracija je nepredvidiv, kako ja kažem moment koji u sekundi dođe, isto tako u sekundi prođe, ponekad te i zaobiđe.

Kakve su reakcije publike i što kažu ljudi iz tvoje okoline i prijatelji na tvoja djela?

Publika je raznovrsna – od onih lijepih i motivirajućih komentara do onih ružnih, hejterskih. Ali jako volim one koji me ne vole jer i oni mi dižu popularnost. Svaka reklama je reklama. I onaj koji kaže da je loše, siguran sam da misli suprotno.

Trenutno snimaš svoju pjesmu koja nosi naziv “Ljubav lažna”. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Da, pjesma se snima. Povezana je s romanom. Također spremam nastupe po klubovima, mislim da će mi pjesma donijeti puno dobroga, kao i sama glazba. Glazba je moj život.

Kako se rodila ljubav prema glazbi?

S tim se jednostavno rodiš. Ili si za to ili nisi. Bitan je trening, vježba i motivacija.

Tko ti je najveća podrška u pisanju i bavljenju glazbom ?

Od obitelji do prijatelja, poznanika… Jednostavno podrška su svi koji zaista žele da uspijem i raduju se mom uspjehu. Svi ostali su nevažni i manje bitni.

Reci nam za kraju koji su ti planovi za budućnost? Imaš li u planu još koji roman ili zbirku pjesama?

Za sada neka sve bude tajna, ali kako bi te tajne otkrili možete me zapratiti na mom Instagram i Facebook profilu te Facebook stranici koju trenutno prati više od 4500 ljudi.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Željko Milašinović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close